SH5  2018 CQ-WW-CW ZA/OU2I
 
< Prev    |    Next >
 Comments

Contest Expedition to Albania 2018

Den 20. november 2018 fløj jeg fra København til Tirana i Albanien.
Her havde jeg lejet bil og efter at have udfyldt papirer kørte jeg mod vest til Dürres og derefter sydpå til Golem hvor jeg havde en aftale om at leje et hotelværelse for 7 nætter.
Jeg ankom efter mørkets frembrud og det viste sig at der ikke var varme på hotellet. Det var uden for turistsæson og opvarmning skete ved hjælp af aircondition anlægget som ikke magtede den opgave særligt godt. Jeg var heldig at finde et elektrisk varmeapparat og kunne så få temperaturen op på et tilpas niveau og så var det tid at gå i seng.

Onsdag morgen fik jeg monteret min 10 meter høje vertikal på taget og var lige færdig med det da Edmond ZA1U og Fatos ZA1F ankom for at hjælpe med sprogproblemer. Jeg havde medbragt en ny 79 meter lang Windom antenne som gerne skulle op og for at det kunne lade sig gøre var det nødvendigt at kontakte nabohotellet og få tilladelse til at gøre den fast på deres tag.
Efter en del snak frem og tilbage mellem Fatos, Edmond og min hotelvært, en snak som jeg ikke forstod noget af, ringede chefen fra mit hotel til chefen på det andet hotel og fik en aftale i stand. Så var det i orden. Eneste problem nu var at det regnede men det skulle ikk stoppe os. Fatos var den praktiske hvor der skete noget og Edmond var den teoretiske professor som gerne snakkede men ikke som ikke var særlig praktisk.

Du kan se hvordan antennen strakte sig hen over bygningerne og hvis du klikker på billedet åbner det kortet i Google-Maps.

Klik for stort billede Det viste sig at den lange Windom antenne udsendte et ganske flot signal men der var den store ulempe at der var utroligt meget støj på modtageren. Grunden regner jeg med var alle de ledninger som hang i luften samt airconditionanlæg og solceller som var plastret på bygningerne over det hele.
Til sammenligning havde jeg på 160m konstant støj omkring s9 på Windom antennen medens jeg havde støj omkring s6 på den vertikale. Nogenlunde samme billede viste sig på 80, 60 og 40 meter båndene. Underligt at der var mere ro på den vertikale i forhold til den horisontale, men sådan kan der jo ske så meget og jeg kunne ikke rigtigt gøre noget ved det.
Så jeg kørte QSO'er på især WARC og 60 meter. Der kom ret hurtigt en del svar på især 60 og 160 meter båndene og der kom mange QSO'er i loggen.


Lørdag morgen klokken 01:00 lokal tid var jeg klar til at starte CQWW testen. Jeg startede ud på 160m og det kørte fint derudaf. Jeg fik hurtigt 100 QSO'er i loggen og det gik rigtigt godt. Du kan se mit endelige resultat herunder og mere detalierede oplysninger i menuen til venstre.

Uheldigvis gik jeg hen og fik en ordentlig omgang forkølelse som satte sig til noget halsbetændelse og det tog en del af min energi. Ialt var jeg aktiv i ca 31 timer og det ærgrer mig lidt at jeg ikke kunne bruge mere tid men jeg var simpelthen nødt til at hvile mig ind imellem.

Lørdag aften blev det meget dårligt vejr som udartede sig til storm sammen med lyn og torden og det varede ved hele natten.

Himlen blev meget flot oplyst og vandet piskede mod min altandør. Det viste sig at vertikal antennen blev forkortet idet jeg ikke havde fået sikret en samling ordentlig. Den blev lige et par meter kortere da nogle led kørte sammen i blæsten. Det var nu ikke den store ulykke for jeg brugte stort set kun Windom antennen.

Her kan du se mine CQWW DX resultater gennem årene. Der var lige et par år hvor jeg ikke deltog.

Jeg modtog en mail fra W1TC hvor han forespurgte om jeg kunne modtage hans signal på 160m. Vi havde tidligere haft en fin QSO på 40m. Jeg brugte så lige ½ time, efter slut på testen, for at kalde CQ NA. Jeg kaldte og kaldte, men kunne ikke høre andet end støj s9 og så nogle meget svage pip som jeg ikke kunne tyde. Senere fik jeg mail fra Tom at jeg gik fint igennem til USA og der var en del som havde forsøgt at kalde mig op men uden held. Så støjen var simpelthen for meget og det er et problem jeg må prøve at finde ud af at klare.
Jeg havde samme problem på Malta da jeg var dernede tidligere på året men det var med vertikal antennen. Lidt træls når man senere får at vide der nærmest har været pile-up i USA og man ikke kan høre en dyt :o(

Created by SH5 v.2.44, 28-11-2018
Registered to: OU2I