> OZ2I Henning <


HA-DX CONTEST 2023

Participating from EDR HQ station in Odense.
https://oz2i.dk/sh5/2023-HADX-OU2I


> > > VISA confirmed today ;o)


ARRL Intl. DX CW Contest 2023

Now the first big contest of the year is approaching and I am preparing for another trip out somewhere in the world.

I am invited to use EI5KF Gerard’s station in Ireland and my EI7EE call sign.
I have the opportunity to use the Driton Z61DX station in Kosovo with my Z68EE call sign.
And finally, I am investigating the 7X2VFK station in Algeria where I might be able to get the 7U2EE call sign.

Hard to make a new Record
Easy to make a Record ;o)
Easy to make a Record ;o)

Et par små morse padler

Jeg har lige modtaget endnu en paddel fra Kina og den virker faktisk ret godt. En lille model med navnet “QU-2020A Mini Dual Paddle” med en kraftig magnet og tre forskellige monteringsplader.

Jeg har tidligere modtaget en “Putikeeg Mini CW Paddle” også med kraftig magnetisk montering.


Hvad koster sådan en uges radiotur til Kosovo egentlig?

Jeg flyver med Lufthansa fra Billund via Frankfurt til Prishtina og medbringer en 23 kg kuffert samt håndbagage. Hjemturen går så en lille omvej hvor jeg flyver fra Prishtina til Wien og via Frankfurt til Billund. Prisen for biletten er 2.171 Kr.

Hotellet i Prishtina er et af de billigste jeg kunne finde og ligger i udkanten af byen, tæt på Fehmir’s radiostation. Prisen for 5 overnatninger inklusiv morgenmad er 586 Kr.

Ingen radiorejser uden lejebil. Jeg har lejet en Kia Rio Automatic i 6 dage, inklusiv vinterdæk og snekæder for 1.163 Kr.

Så den samlede pris for turen er 3.920 Kr. plus nogle måltider (jeg kan trods alt ikke leve af morgenmad alene ;o)


Kun en uge til afrejse . . .
og så sker dette

Jeg ville være med i OK/OM testen og gør klar. Da jeg tænder radioen kommer en fejl meddelelse op på skærmen “ERR TXG” – der kommer intet output til antennen. Gode råd er nu dyre – hvad gør jeg?
Om en uge rejser jeg til Kosovo og da SKAL jeg ha en radio med.

Allerførst ringede jeg til OZ4FA Hans-Christian og fik lov at låne en 100W dummyload så jeg kunne teste uden antenne. Så tog jeg hjem og prøvede lidt forskelligt, bl.a. fik jeg snakket med Peteropfinder som havde et par tips til ting jeg kunne prøve.

  1. Tjekke om alle print sad fast og var på deres pladser
  2. Downloade sidste nye Firmware fra Elecraft
  3. Hardware resette radioen
  4. Indlæse nyt Firmware
  5. Lave en ny konfiguration
  6. Køre “TX Calibration” fra Elecraft Utility programmet

Som sagt så gjort. Frem med skruetrækkeren og:

Eneste ting jeg kunne gøre var at drivertrin kunne trykkes lidt længere ned i sine sokler. Det hjalp desværre ingenting.

Efter at at have gennemført punkt 2 til 6, endte jeg op med “ERR TXG” i display – ØV
Nu har jeg så skrevet til Elecraft og håber de kan komme med en hurtig løsning.
Peteropfinder fortæller at det kan være svært at skaffe PA transistorer da forhandlerne er langt bagud med leveringer – ØV

HELDIGVIS kender jeg OZ8X Harald som tidligere har hjulpet mig ved at låne sin K3 til mig og han har sagt at det kan godt lade sig gøre igen.
Så helt på spanden er jeg så ikke ;o)

—- —- —- —-
Sidste nyt: Kort før jul sendte jeg radioen til MWE i Hanstholm som, med målinger konstaterede at det er de to 10W PA transistorer som er gået døde. Han reparerer den og monterer samtidig beskyttelsesdioder i både LPA og KPA trinnene. Så håber jeg at det ikke sker igen.
— — — —


Morsum Magnificat – Autumn 1990

LIDT NOSTALGI

High Speed Telegraphy Championships
A report from the HST Working Group Co-ordinator, Y. Starostin UV3AED, was presented to the recent IARU Region 1 Conference in Spain 1990. As this was only a beginning, the Championships held at Hannover in November 1989 were considered by members of the Working Group to be generally satisfac- tory, with national teams from Bulgaria, Czechoslovakia, Hungary, and the USSR, and individuals from Italy, Germany, France and Holland taking part. UV3AED comments that due to the inexperience of both himself and the organising society (DARC) the formal side of the event could have been better arranged but ‘the sports level of the championships was high’.
In the light of experience gained, the Working Group met after the championships to review the rules for future events. The Group recommends that World championships shall take place every two years with Regional championships taking place in the intervening years.
On this basis the next IARU Region 1 event is due to be held next year and the Chairman has already approached various national societies asking if one of them will be prepared to act as organising society for 1991. There is no information at this time concerning the possibility of the proposed World championships, or of championships organised by the other IARU Regions.


CQ World Wide CW – Z68EE

Nu er det snart tid for den årlige CQ World Wide DX CW Contest. I år deltager jeg fra Kosovo hvor jeg kan låne Z62FB Fehmis Beam antenne. Til de lave bånd medbringer jeg selv en 80 meter lang Windom antenne som dækker fra 160m til 10m. Den kan monteres i den 30 meter høje mast og så burde jeg nok kunne få gode forhold på de laveste bånd.

Jeg har deltaget 9 gange tidligere og med skiftende held.
Min tur til Malta blev desværre et flop, selv om jeg satte ny Malta rekord.
To gange har jeg deltaget i Multi Teams i Stjær med OZ5E.
Med et QSO antal på mere end 2.000 er det sjovt at deltage og jeg er spændt på hvordan det vil gå når jeg nu tager til Kosovo med kaldesignalet Z68EE.

Mine forskellige resultater i CQWW CW gennem årene


Stew Perry Top Band Challenge

Jeg kørte med i denne test fra klubhuset i Aabenraa. Selv om der ingen 160 meter antenne er installeret lykkedes det at få Elecraft ATU til at afstemme beam (40-10m) antennen så der var et rimeligt SWR forhold – bare jeg holdt mig i øverste fjerdedel af CW segmentet på 160m båndet.


Second Z68EE Activity


Første Z68EE Aktivitet

Her kan du læse om min første aktivitet som Z68EE – mobil fra en 1.050m høj bakketop nogle kilometer nord for hovedstaden Pristina.

Og der er mere information om “OZ8X + OZ2I Balkan Tour


Balkan Tour 2022

11. september tager jeg afsted til E7 Bosnien Hercegovenien sammen med OZ8X Harald for at starte på en rundtur i 5 af de Baltiske lande; E7 YU Z6 4O ZA.


WAEDC – OY7EE

Jeg deltog i WAEDC CW fra Færøerne som OY7EE og det foregik fra klubhuset i Torshavn. Der var to vertikale antenner jeg kunne bruge.

Min kuffert med radio og alt udstyr var blevet væk da jeg rejste til Irland så jeg havde lånt en Elecraft K3 ved OZ8X, et interfacekabel ved OZ1BMO og en bærbar computer ved min datter.
Det gik faktisk rigtigt godt og jeg fik dette resultat:

Du kan se meget mere information på
https://www.oz2i.dk/sh5/2022-WAEDC-OY7EE/


HAMRADIO 2022


True Blue DX Club

TBDXC Marathon for 2022 – vi er flere OZ stationer med og herunder kan du se hvordan jeg klarer mig i Low Power klassen


EJ7EE – IRLAND

Så er jeg kommet hjem fra Irland og besøget ved EI5KF Gerard.
Sidste år gik jeg glip af IOTA testen så i år ville jeg prøve en udenlandsk ekspedition for at se hvordan det ville være.
Læs her om hvordan det gik.


En Sommeropdatering

Torsdag den 28. juli tager jeg afsted til Irland og har genåbnet kaldesignalet EI7EE.  Vi har planlagt at deltage i RSGB IOTA Contesten. Læs her om vores planer


CQ WPX 2022

Jeg deltog i denne test fra EDR HQ i Odense og du kan se resultatet her.


CQWW CW 2021 FINAL


ARRL DX – RAW SCORES


5Q6EE – TOTAL QSO

Steder hvortil jeg, 5Q6EE har haft kontakter mellem 2016 og 2021

ARRL DX fra AZORES

Den 16. februar 2022 rejser jeg fra Danmark, via Portugal til Azorerne hvor jeg vil deltage i ARRL International DX CW Contest 19-20 februar.
Via Martti OH2BH har jeg fået kontakt med Bruno CS8ABG som har aftalt med den lokale klub i Ponta Delgada at jeg kan benytte deres antenne. Det er en longwire til 10-160 meter båndene.
Som sædvanlig medbringer jeg min Elecraft radio samt min padle og Laptop.


IRLAND 2021 video


UKEICC – 80M – 1h

Jeg startede min brug af kaldesignalet EI7EE med at deltage i den en time lange (korte) 80 meter contest og det blev jo en udmærket start.
Benyttede K3 og et Acom PA trin med 450 Watt output til en Four-square vertikal array. Det virkede rigtig fint.

Se analyse her: https://oz2i.dk/sh5/2021-UKEICC-80M-EI7EE/


CQWW CW i Irland

Den 22. november flyver jeg fra Billund til Dublin, lejer en lille højrestyret bil og begiver mig afsted mod Tipperary – du ved; Its a long way to Tipperary…

Jeg har fået invitation fra EI5KF/OU5KF til at benytte hans radiostation i Mitchelstown og den invitation var jeg ikke længe om at tage imod. Gerard har en vel udstyret station, er CW operatør og bruger også Elecraft K3s – så det er jo en Win-Win ;o)
Og så har han også PA-trin som han opfordrer mig til at bruge – nu må vi se . . . .

Vi starter med at tjekke antenner og hardware når jeg kommer. Gerard kommer hjem fra Frankrig et par dage inden jeg ankommer og så må vi se hvor meget der lige skal ordnes inden testen.
Jeg har fået lov at downloade og bruge UcxLog programmet som jeg jo altid anvender til test, så jeg er fri for at medbringe mit eget udstyr – herligt!

Irland udsteder midlertidige kaldesignaler til specielle lejligheder og det koster 30€. Jeg har selvfølgelig ansøgt om et spændende CW kaldesignal og det lykkedes at få


HST i Montenegro

Jeg deltog i Verdensmesterskaberne for High Speed Telegraphy i Herceg Novi, Montenegro i dagene 10-14 september 2021.

Samtidig deltog Britta som gæst (inviteret af EDR) og hun optog video af arrangementet. Det er der kommet den viste film ud af og den bliver nu vist verden over som et eksempel på hvordan verdensmesterskaberne afvikles.

World Championship for High Speed Telegraphy 2021 – Montenegro.

Det var en spændende oplevelse og jeg håber at der næste år vil deltage mange flere fra Danmark.

Du kan finde en del videoer på YouTube som handler om telegrafi konkurrencer: https://www.youtube.com/results?search_query=HST+Telegraphy


17th IARU HST VM

Jeg har tilmeldt mig til verdensmesterskaberne i High Speed Telegraphy som foregår i Montenegro fra den 10-14 september 2021.
Der har været en massiv reklameindsats fra EDR for at få flere til at deltage – enten som Competitor eller som Gæst – men der har ikke vist sig den store interesse og de som godt ville med havde allerede andre planer.

Der får jeg afprøvet min nye NANO Keyer ved prøverne med afsendelse af morsetegn i 5-tegns grupper som består af bogstaver, tal og blandet.
De samme 3 forskellige 5-tegnsgrupper er der en prøve i modtagelse hvor tegnene skal skrives ned på computer.
Så er der en prøve hvor der benyttes Morserunner programmet til at modtage kaldesignaler og rapporter ligesom i en contest.
Endelig er der prøver hvor RufzXP programmet benyttes. Det gælder modtagelse af tilfældige kaldesignaler og hvis du indtaster det rigtige vil hastigheden stige og modsat hvis du indtaster et forkert kaldesignal vil hastigheden falde.

Jeg rejser den 7. september til Kroatien og bliver der et par dage hvorefter vi rejser videre til Montenegro hvor vi skal være.


Electronic keyer – Arduino

Speed – PTT – Audio Paddle – Mini USB (Pwr)

Jeg har fået mig en elektronisk keyer der opfylder lige nøjagtig mine behov som er:
Enkel og lille
Udgange = PTT og Audio
Indgange = Paddle og strømforsyning
Regulator = Hastighed
Ingen display og ingen memory

Diagrammet er hentet på OZ1JHM hjemmeside og er lavet af OZ1JHM Hjalmar og OV2V Per. Det er en pendant til den velkendte Squeeze Keyer og bygger på et Arduino UNO board plus lidt løsdele.
Programmet er lavet så det arbejder med kun en enkelt priks hukommelse (ligesom Squeeze Keyer) men da det jo netop er software kan den rimelig nemt om programmeres så den virker som f.eks. en Accu Keyer.

Min keyer er bygget af OZ1BMO Gert og monteret i en 3d-printet æske, også produceret af Gert. I stedet for et UNO board har vi brugt et NANO kort som er betydeligt mindre og kan klare jobbet uden problemer.
En NANO fra Kina til 35 kr – 3 bøsninger fra rodekassen – modstande, kondensatorer og transistorer fra OZ3EDR – indbygningskasse og arbejdskraft fra OZ1BMO.
Stort TAK til alle bidragydere – HAMSPIRIT !

En dejlig enkel og kompakt opstilling som er nem at transportere rundt i verden.

Kassen måler 130x40x40 mm – NANO boardet fylder 43x18x6 mm
Så er der kommet etiket på toppen.

V P 9 E E

Mit besøg på Bermuda er færdig og jeg har fået styr på loggen og QSL kortene. Du kan finde en analyse for ugen der gik ved at klikke på knappen her til højre.

Se Clublog Livestream – KLIK HER


EU HF Championship

Jeg varmede lidt op til min Bermuda-tur ved at deltage i European HF Championship CW Contest nogle timer lørdag eftermiddag.
Radio virkede fint efter hensigten og forbindelsen til computeren var også bare i orden.

Klik HER og se alle informationer

Udviklingen i løbet af de 12 timer testen varede – www.cqcontest.net

Herunder kan du se mine tidligere resultater i denne test.

EU HF Championship – Search results

CallOp.YearCategoryVld QSOVld MltScore# EU# DXCC
OU2IOZ2I2020CW – LP618237144.807#93#1 Denmark
OU2IOZ2I2019CW – LP45418782.654#84#1 Denmark
OU2IOZ1BII2017CW – LP476215101.910#66#1 Denmark
OU2IOZ1BII2016CW – LP566236132.396#74#1 Denmark
OU2IOZ1BII2015CW – LP612199119.997#54#1 Denmark
OU2IOZ1BII2014CW – LP23411125.419#170#1 Denmark
OU2IOZ1BII2012CW – LP561195108.225#57#1 Denmark

7 record(s) found
SCC Contest DataBase  —  Date: 07.08.2021


På vej mod nyt eventyr

Licens og kaldesignal er på plads.
Flybilletterne og hotellet er reserveret og klar.
Afrejse den 9. august fra Haderslev !!!


En god contestweekend

Hej

Jeg var i Odense hvor jeg havde lånt EDR radiorum.
Egentlig havde jeg bare tænkt mig at deltage i RCC lørdag mellem klokken 3 og 9 UTC.
Men da den var slut kom jeg til at kigge på cqcontest.NET serveren og der var en del OZ-stationer som havde annonceret deltagelse i ARI testen. Og det er jo faktisk en ganske god test med megen aktivitet. Så jeg besluttede mig til at deltage – nu var jeg jo kørt helt til Odense.

Da testen startede klokken 12z kunne jeg mærke at forholdene var med mig – jeg havde let ved at presse mig gennem pile-ups på Italienerne og jeg kunne få gang i nogle gode RUNs. Hvad mere kan man ønske sig?
Det gav mig en god motivation til at give den gas og se om jeg kunne slå OZ-rekorden. Jeg havde skrevet ned at der skulle køres 573 QSO’er og der skulle opnås mere end 490.000 point.
Lørdag klokken 22z var jeg nået til 445 QSO og knap 300.000 point.
Så lagde jeg mig for natten – med ro i sjælen  ;o)

Kom i gang søndag morgen klokken 06.10z på 40 meter.
Skiftede til 20 meter efter ca 30 minutter og så gik det løs på både 20 og 15 meter. Det var herligt at få en Italiener i loggen og endnu bedre hvis det var en multiplier – sådan en gav cirka 5.000 point så dem kunne jeg godt bruge lidt længere tid på. Til gengæld brugte jeg ikke mange sekunder på alle de andre, for de gav jo kun et enkelt point (DX=3). Kun hvis det var en multiplier brugte jeg tid på dem. Og dem var der en del af som jeg “plukkede” på, især 15 meter. A4, VU, YB, W, PY, ZS m.fl.

Jo, jeg havde en rigtig god weekend her i Odense. Nu vil jeg pakke sammen og køre hjem.

Tak for QSO: OZ2TF, OZ1AAR, OZ3SM, OZ5E.
Fik OZ multiplier på 80-20-15 meter båndene.

_______________________________________
ARI International DX Contest – 2021
Call: OU2I
Operator(s): OZ2I
Station: OZ7EDR
Class: SO CW LP
QTH: JO55EJ
Operating Time (hrs): 13
Summary:
 Band  CW Qs  Ph Qs  RTTY Qs  Mults
————————————
   80:   62     0       0       40
   40:  261     0       0       80
   20:  278     0       0       95
   15:   68     0       0       38
   10:    0     0       0        0
————————————
Total:  669     0       0      253  Total Score = 645,656

Club: Danish DX Group
Comments: Elecraft K3s – 100 Watt
3 elm yagi for 20-15-10 meter + A 40M dipole for 40+80 meter
Meet u in the next CW contest
—————————-
 Vy 73 de OZ2I  Henning
—————————-


World Amateur Radio Day 2021

https://www.edr.dk/2021/04/06/world-amateur-radio-day/

SP-DX Contest 2021

Sad og arbejdede lidt med computeren søndag morgen – kom forbi cqcontest serveren og kunne se der var en del aktivitet med SP-DX. Også en del danske stationer.
Jeg fik pakket min kuffert og drog til klubben i Aabenraa for at deltage. Klokken var 11:30 da jeg ankom og fem minutter i 12 kørte jeg min første QSO.
Jeg havde faktisk tænkt mig at køre en 20 meter single-band, men rotoren strejkede så jeg ikke kunne få drejet beam mod SP-land.
Det var muligt at dreje den lidt og efter mange forsøg kunne jeg få den drejet så den stod med bagenden mod SP. Det hjalp slet ikke og jeg kunne ikke høres på 20 meter.
Til gengæld gik det meget bedre på 40 meter – fordi 40 meter “beamen” består af et enkelt element  ;o)
Så planerne blev ændret til 40 meter single-band. Og det gik stille og roligt derudaf.
Mest ” Søg & Prik” men jeg fik også nogle Runs hvor der kom 4-5 kald.
Hyggelig, men lidt kedelig test fordi man kun må kontakte SP.
Jeg hørte ingen OZ.
Vy 73 de OZ2I  Henning

Udviklingen af score gennem testens 24 timer

RDXC 2021

Russian DX Contest kørte jeg fra Odense som Single Operator LP.
Der var faktisk rigtig gode forhold i weekenden og jeg fik kontakter på alle 6 bånd – selv 10 meter gav 2 QSO.
Herunder ser du en graf som viser hvordan 11 af de danske amatører konkurrerede. Data til statistikken er hentet på CQCONTEST.NET

Klik for mere info

Herunder ser du mine slutresultater:


My LoTW Standings