Kategorier
Activity

UBA Contest 2021

En contest med et anderledes pointsystem som ikke giver ekstra point for DX stationer udenfor Europa, men til gengæld får man 3 point for kontakt med lande som er medlem af EU og hele 10 point for kontakt med ON stationer.

Disse regler gør at jeg ikke brugte lang tid på at køre DX’ere, selv om det åbenbart er lidt ”indgroet” at spidse ører når en DX høres på båndene. Men at kæmpe i en pile-up for at få en DX i loggen, ja det var ligesom ”YT”.

Jeg fik gang i min radio klokken 13:11 på 20 meter, men allerede efter 13 minutter fandt jeg ud af at der skete en del på 40 meter. Og så gik det rimeligt stærkt med at køre Europæer (3 point) og nogle få Belgier. Jeg fik kørt 97 Q’s i løbet af den første time på 40 meter – skiftede til 20 meter men tilbage til 40 meter hvor jeg blev indtil klokken 16 (med 182 Q’s).

Kørte lidt på 80 meter og 20 meter og derefter på 80 meter med en lav rate, men en del multipliers.
Omkring klokken 18 syntes jeg det gik lidt i stå på alle bånd så klokken 18:30 pakkede jeg sammen og tog hjem til Haderslev.

Søndag morgen kom jeg til klubhuset ved klokken 8:30 og kørte min første QSO klokken 08:57 på 40 meter. Resten af testen foregik på 20 og 40 meter med en enkelt 1-point-QSO på 15 meter – 4Z kom ind på mit CQ kald. Prøvede et par gange at kalde CQ på både 15 og 10 meter, dog uden held til at få Europæer i nettet.

Jeg var på cqcontest.net serveren fra start og det var spændende at følge.
I starten gik det rigtig godt og da klokken var cirka 18:00 UTC var jeg bedst placeret. Jeg er nødt til at fremhæve dette øjeblik for derefter gik det bare tilbage for mig. Jeg tog simpelthen for lang en nat-pause og missede en masse på 80 meter i de tidlige morgentimer. Det er sjovt at se på kurven hvordan Stephan OZ3SM simpelthen bare ”skovler” point sammen når han først er kommet i gang. Fint at se Villy OZ1AAR er kommet med på serveren !

Jeg kaldte flere OZ stationer men fik ikke svar. Dog blev jeg kaldt af Niels Bo OU2W på 20 meter. Det var en lidt underlig QSO. Meget svært at komme ”i sync” og jeg fornemmede at NB enten kørte SO2R eller Remote.

UBA DX Contest, CW – 2021
Call: OU2I
Operator(s): OZ2I
Station: OZ6ARC
Class: SOAB LP
QTH: Not Applicable
Operating Time (hrs): 14
Summary:
 Band  QSOs  Mults
——————-
   80:      80    18
   40:    270    39
   20:   194     20
   15:       1      0
   10:       0      0
——————-
Total:  545    77  – Total Score = 99,253
Club: Danish DX Group