Kategorier
Result

CQWW CW 2021 FINAL

Kategorier
Result

RAW SCORES

Kategorier
Result

5Q6EE – TOTAL

Steder hvortil jeg, 5Q6EE har haft kontakter mellem 2016 og 2021
Kategorier
Activity

ARRL DX fra AZORES


Den 16. februar 2022 rejser jeg fra Danmark, via Portugal til Azorerne hvor jeg vil deltage i ARRL International DX CW Contest 19-20 februar.
Via Martti OH2BH har jeg fået kontakt med Bruno CS8ABG som har aftalt med den lokale klub i Ponta Delgada at jeg kan benytte deres antenne. Det er en longwire til 10-160 meter båndene.
Som sædvanlig medbringer jeg min Elecraft radio samt min padle og Laptop.

Kategorier
Contest

IRLAND 2021 video

Kategorier
Result

UKEICC – 80M – 1h

Jeg startede min brug af kaldesignalet EI7EE med at deltage i den en time lange (korte) 80 meter contest og det blev jo en udmærket start.
Benyttede K3 og et Acom PA trin med 450 Watt output til en Four-square vertikal array. Det virkede rigtig fint.

Se analyse her: https://oz2i.dk/sh5/2021-UKEICC-80M-EI7EE/

Kategorier
Contest

CQWW CW i Irland

27 nov 00:00 – 28 nov 23:59 UTC

Den 22. november flyver jeg fra Billund til Dublin, lejer en lille højrestyret bil og begiver mig afsted mod Tipperary – du ved; Its a long way to Tipperary…

Jeg har fået invitation fra EI5KF/OU5KF til at benytte hans radiostation i Mitchelstown og den invitation var jeg ikke længe om at tage imod. Gerard har en vel udstyret station, er CW operatør og bruger også Elecraft K3s – så det er jo en Win-Win ;o)
Og så har han også PA-trin som han opfordrer mig til at bruge – nu må vi se . . . .

Vi starter med at tjekke antenner og hardware når jeg kommer. Gerard kommer hjem fra Frankrig et par dage inden jeg ankommer og så må vi se hvor meget der lige skal ordnes inden testen.
Jeg har fået lov at downloade og bruge UcxLog programmet som jeg jo altid anvender til test, så jeg er fri for at medbringe mit eget udstyr – herligt!

Irland udsteder midlertidige kaldesignaler til specielle lejligheder og det koster 30€. Jeg har selvfølgelig ansøgt om et spændende CW kaldesignal og det lykkedes at få

Håber vi mødes på båndene !


Kategorier
Activity

HST i Montenegro

Jeg deltog i Verdensmesterskaberne for High Speed Telegraphy i Herceg Novi, Montenegro i dagene 10-14 september 2021.

Samtidig deltog Britta som gæst (inviteret af EDR) og hun optog video af arrangementet. Det er der kommet den viste film ud af og den bliver nu vist verden over som et eksempel på hvordan verdensmesterskaberne afvikles.

World Championship for High Speed Telegraphy 2021 – Montenegro.

Det var en spændende oplevelse og jeg håber at der næste år vil deltage mange flere fra Danmark.

Du kan finde en del videoer på YouTube som handler om telegrafi konkurrencer: https://www.youtube.com/results?search_query=HST+Telegraphy

Kategorier
Activity

IARU HST VM

Jeg har tilmeldt mig til verdensmesterskaberne i High Speed Telegraphy som foregår i Montenegro fra den 10-14 september 2021.
Der har været en massiv reklameindsats fra EDR for at få flere til at deltage – enten som Competitor eller som Gæst – men der har ikke vist sig den store interesse og de som godt ville med havde allerede andre planer.

Der får jeg afprøvet min nye NANO Keyer ved prøverne med afsendelse af morsetegn i 5-tegns grupper som består af bogstaver, tal og blandet.
De samme 3 forskellige 5-tegnsgrupper er der en prøve i modtagelse hvor tegnene skal skrives ned på computer.
Så er der en prøve hvor der benyttes Morserunner programmet til at modtage kaldesignaler og rapporter ligesom i en contest.
Endelig er der prøver hvor RufzXP programmet benyttes. Det gælder modtagelse af tilfældige kaldesignaler og hvis du indtaster det rigtige vil hastigheden stige og modsat hvis du indtaster et forkert kaldesignal vil hastigheden falde.

Jeg rejser den 7. september til Kroatien og bliver der et par dage hvorefter vi rejser videre til Montenegro hvor vi skal være.

Kategorier
Teknik

Electronic keyer

Speed, PTT og Audio udgang
Paddle og mini-USB

Jeg har fået mig en elektronisk keyer der opfylder lige nøjagtig mine behov som er:
Enkel og lille
Udgange = PTT og Audio
Indgange = Paddle og strømforsyning
Regulator = Hastighed
Ingen display og ingen memory

Diagrammet er hentet på OZ1JHM hjemmeside og er lavet af OZ1JHM Hjalmar og OV2V Per. Det er en pendant til den velkendte Squeeze Keyer og bygger på et Arduino UNO board plus lidt løsdele.
Programmet er lavet så det arbejder med kun en enkelt priks hukommelse (ligesom Squeeze Keyer) men da det jo netop er software kan den rimelig nemt om programmeres så den virker som f.eks. en Accu Keyer.

Min keyer er bygget af OZ1BMO Gert og monteret i en 3d-printet æske, også produceret af Gert. I stedet for et UNO board har vi brugt et NANO kort som er betydeligt mindre og kan klare jobbet uden problemer.
En NANO fra Kina til 35 kr – 3 bøsninger fra rodekassen – modstande, kondensatorer og transistorer fra OZ3EDR – indbygningskasse og arbejdskraft fra OZ1BMO.
Stort TAK til alle bidragydere – HAMSPIRIT !

En dejlig enkel og kompakt opstilling som er nem at transportere rundt i verden.
Kassen måler 130x40x40 mm – NANO boardet fylder 43x18x6 mm
Så er der kommet etiket på toppen.