Kategorier
Activity

EJ7EE – IRLAND

Så er jeg kommet hjem fra Irland og besøget ved EI5KF Gerard.

Sidste år gik jeg glip af IOTA testen så i år ville jeg prøve en udenlandsk ekspedition for at se hvordan det ville være.

Jeg fik lavet en aftale med Gerard EI5KF om at finde ud af noget sammen og vi planlagde at tage til Bere Island EU-121 som er en rimelig stor ø beliggende i det sydvestlige Irland, ud til Atlanterhavet.
Planen var at vi skulle aktivere to kaldesignaler; EJ1E og EJ7EE. Det første kaldesignal skulle så være en multi-one mix station og det andet kaldesignal var mit midlertidige som jeg havde bestilt til turen.
Jeg har oprettet en online konto ved COMREG (Det Irske Telestyrelse) hvor jeg tidligere har benyttet EI7EE, så det kaldesignal genbestilte jeg som et “Special Event” kaldesignal, gyldigt i 14 dage, pris 30€.
Der gælder den regel i Irland, at hvis man er på fastlandet benytter man præfiks EI og når man er på en af øerne benytter man EJ – resten af kaldesignalet er det samme.

Jeg skulle altså være aktiv med kaldesignalet EJ7EE fra Bere Island.
Kufferten blev pakket med min Elecraft K3 og Laptop, min 10 meter DX-Wire mini mast samt tråd og UNUN til antenne. Desuden ville Gerard medbringe en FAN-Dipol samt en strømforsyning som jeg kunne bruge. Den plan gik i vasken fordi min kuffert (med udstyr) strandede i Amsterdam og den nåede ikke frem inden vi skulle afsted til øen – den er i øvrigt ikke nået frem endnu 5/8-2022 :o(
Gerard havde en K3 jeg kunne låne og den fik vi travlt med at afmontere fra hans shack. Derudover havde han en 10 meter glasfibermast jeg kunne låne og sammen med FAN-dipolen var udstyret i orden.

Fredag klokken 09.00 mødtes vi med David EI6IQB ude på Gerards radiostation og fik pakket alt grejet i bilen samt glasfibermasten på taget. Derefter kørte vi afsted i to biler, hvoraf jeg kørte den ene, og efter en lille times kørsel kom vi til gården hvor Dennis EI4KH havde QTH. Der blev endnu en glasfibermast spændt fast på taget og vi var klar til at køre videre. Omkring klokken 13 tog vi med den lille færge som havde plads til 5 biler og, hvor jeg skulle bakke ombord, hvorefter vi sejlede i cirka 20 minutter til Bere. En lille times kørsel af smalle ensporede veje førte os frem til vores midlertidige QTH hos Teresa som havde Martello Tower Bed & Breakfast hvor vi havde booket alle (4) værelser. Et nydeligt sted med en rimelig god placering godt højt oppe.

Vi monterede de to antenner og de to radiostationer. Alt virkede perfekt og der blev monteret båndpasfiltre så vi nogenlunde kunne være i gang samtidig uden at forstyrre hinanden for meget. Jeg fik K3 samt en FAN-dipol som blev monteret på det højeste punkt ved ejendommen. De tre andre kørte med en ICOM IC-7300 og en multidipol monteret så langt væk som muligt. Det var tid for aftensmad så vi kørte en halv times tid til et hotel hvor de serverede gode retter – og Guinness.

Lørdag klokken 11z tjekkede vi udstyr og prøvede hvordan vi kunne operere uden at forstyrre hinanden for meget. Klokken 11:55z gik K3 død – intet output. Bob-bob. Efter lidt undersøgelse fandt vi frem til at 10w trinnet i radioen var stået af – formentlig på grund af indstråling fra ICOM – ØV.
Planen måtte ændres og vi blev enige om at køre 12 timers kategorier så de tre kom i “Multi-One LP Mix 12 hour” og jeg kom i “Single-op LP CW 12 hour”. Klokken 12:29 havde Gerard fået oprettet en log til mig i DX-Log programmet og jeg fik kørt min første QSO. Programmet ligner Win-Test og det er jeg ikke vant til at bruge så der var lidt stress på i starten indtil jeg fik tjek på hvordan jeg kunne styre tingene – altså både radioen og programmet. Gerard lavede en “vagtplan” hvor vi delte tiden mellem os og vi fik cirka 11 timers aktivitet hver (minus skift etc.)

Det kørte faktisk rigtigt godt for mig og det var dejligt at ligge i en pile-up og pille stationer ud. Der var nok mange som kaldte forgæves for hver gang der var kommet et nyt spot på RBN var der kø på frekvensen – og det er jo det vi ka li ved contester ;o)

Her finder du yderligere informationer om mit resultat.

Og her kan du se mine IOTA aktiviteter gennem årene.